Musiikkikeskuksen salit on nimetty J.V. Snellmanin sekä Erik ja Anna-Lisa Fordellin mukaan.
Johan Vilhelm Snellman
J.V. Snellman (12.5.1806 – 4.7.1881) oli suomalainen filosofi, kirjailija, sanomalehtimies ja valtiomies. Hän oli yksi vaikutusvaltaisimmista fennomaaneista 1800-luvun Suomessa, ja vaikutti merkittävästi suomen kielen asemaan ja muun muassa Suomen markan käyttöönottoon. Snellmania pidetään Suomen kansallisfilosofina ja yhtenä merkittävimmistä kansallisista herättäjistä.
Vuonna 1809 Snellmanin vanhemmat muuttivat Kokkolaan, joka jo tuolloin oli merkittävä kauppa- ja merenkulkukaupunki. Kokkolassa Snellman vietti vuodet 1813–1816. Hän aloitti opintonsa yksityisopetuksessa Kokkolassa, ja tapasi kiivetä kirja mukanaan lukemaan kaupungin keskustassa sijaitsevalla jääkauden aikaiselle siirtolohkareelle, Kokkokivelle.
Samalla kivellä sijaitsee Pekka Jylhän suunnittelema, vuonna 2006 paljastettu J.V. Snellmanin muistomerkki, joka kuvaa kivellä istuvaa, lukevaa poikaa. Teos koostuu omenapuusta, jonka varjossa istuu lukeva poika. Siirtolohkareen seinässä on metallisin kirjaimin teksti “nuori sielu avoimena / ung själ öppet sinne”.
Erik ja Anna-Lisa Fordell
Yksi Suomen säveltäjäkentän vaietuista suuruuksista, Erik Fordell, syntyi Kokkolan pitäjässä vuonna 1917 ja vaimonsa Anna-Lisa taas 1914. He vaikuttivat pitkään Kokkolassa ja olivat näkyviä hahmoja kaupungin musiikkielämässä.
Director musices Erik Fritiof Fordellin (2.7.1917-21.12.1981) tuotantoon kuuluu muun muassa 44 sinfoniaa, konserttoja, yksinlauluja ja kuoroteoksia. Hän valmistui Helsingin Kirkkomusiikkiopistosta 1930-luvun lopulla ja jatkoi sävellysopintojaan Sibelius-Akatemiassa 1940-luvulla. Työuransa hän teki Kokkolassa musiikkiliikkeenhoitajana, kapellimestarina sekä pianonsoitonopettajana. Vuonna 1981 Fordell julkaisi muistelmansa En musikers minnesbilder.
Teerijärveläinen Anna-Lisa Jansson (1914-2000) oli viulunopettaja ja musiikkikasvattaja, joka opiskeli Helsingissä musiikki-instituutissa. Sotavuosina hän esiintyi Seurahuoneella samassa yhtyeessä sellisti Erik Fordellin ja ensimmäisen puolisonsa, pianisti Salovaaran kanssa. Salovaara menehtyi kuitenkin pian, ja Anna-Lisa ja Erik rakastuivat. Avioiduttuaan Fordellit muuttivat vuonna 1960 Kokkolan Vessinmäelle, jossa elivät Berget-nimisellä tilallaan aina Erikin kuolemaan asti.
Fordellit ovat lahjoittaneet huomattavan laajan musiikkiin liittyvän jäämistönsä ja kirjakokoelmansa Kokkolan kaupunginkirjastolle. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri on levyttänyt Erik Fordellin tuotantoa, ja onpa kamariokesterin kunniakapellimestari Juha Kangas sattumoisin Anna-Lisa Fordellin entinen viuluoppilas.