Kokkolan kaupunki on ostanut Kokkotyö-säätiöltä työllisyyden hoitamiseen liittyviä palveluita ja ollut osaltaan rahoittamassa nuorten työpajatoimintaa. Lisäksi säätiön palveluissa on kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita Soiten kautta. Kaupunki ja Soite ovat yhdessä käynnistäneet keskustelut siitä, miten palvelut tuotetaan, mikäli Kokkotyö-säätiön toiminta lakkaa. Päätöksiä ei kuitenkaan tulla tekemään ennen kuin Kokkotyö-säätiön tilanne on selvillä.
Kokkolan kaupunki on ostanut Kokkotyö-säätiöltä työllisyyden hoitamiseen liittyviä palveluita ja nuorten työpajatoimintaa. Lisäksi säätiön palveluissa on kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita Soiten kautta. Kaupunki ja Soite ovat yhdessä käynnistäneet keskustelut siitä, miten palvelut tuotetaan, mikäli Kokkotyö-säätiön toiminta lakkaa. Päätöksiä ei kuitenkaan tulla tekemään ennen kuin Kokkotyö-säätiön tilanne on selvillä.
Vaikeammassa työmarkkina-asemassa olevat asiakkaat ovat keskeisessä roolissa maaliskuun alussa alkavassa työllisyyden kuntakokeilussa. Kuntakokeilun tavoitteena on rakentaa yhteistä toimintaverkostoa asiakkaiden palveluprosessiin ja olla tiiviimmin mukana työllistämisen toimenpiteissä. Kuntakokeilussa haetaan innovatiivisia yhteistyömalleja palveluiden tuottamiseen.
”Mikäli Kokkotyö-säätiön toiminta päättyy, vaakalaudalla olisi useamman sosiaalihuoltolakiin perustuvan palvelun jatkumo. Lainsäädännössä niiden tuottamisvastuu kuuluu kunnille, Kokkolan osalta organisointivastuu on Soitella. Työllisyyden kuntakokeilun kautta tarjoutuu erinomainen mahdollisuus tiivistää yhteistyötä palveluiden tuotannossa ja koordinaatiossa”, toteaa kehitysjohtaja Jonne Sandberg. Myös alueen TE-toimisto on mukana kuntakokeilussa. Kokkolan kaupunki ja Soite jatkavat yhdessä muiden maakunnan kuntien kanssa valmistelua Kokkotyö-säätiön toiminnan lakkaamisen jälkeiseen aikaan. Tavoitteena on, että vaihtoehtoiset toimintamallit ovat selvillä helmikuun aikana.