Fortsätt till innehållet

Ekonomiprogrammet 2024–2026

På den här sidan har vi samlat information om Karleby stads ekonomiprogram och dess åtgärder för 2024–2026. På sidan uppdateras också information om hur kommuninvånarna kan delta i planeringen och uppföljningen av programmet.

Syftet med ekonomiprogrammet är att säkerställa att Karleby stads ekonomi ligger på en stabil grund i framtiden. Kommunallagen förutsätter att stadens ekonomi ska vara i balans eller visa överskott i slutet av ekonomiplanperioden.

I maj 2024 har stadsstyrelsen uppskattat att staden måste spara 29,7 miljoner euro under 2024–2026. Om inga besparing görs uppnås inte den ekonomiska balansen och ekonomiplanperioden kommer att uppvisa ett underskott.

Stadens sektorer har berett sparåtgärder. De planerade åtgärderna kommer att ha betydande konsekvenser för stadens tjänster.

Centrala sparåtgärder

  • Effektivering av tjänster, indragning av tjänster
  • Försäljning och uthyrning av stadens fastigheter
  • Prioritering av, omvärdering av och avstående från investering
  • Höjning av skatter
  • Nedskärning av personalutgifter

Ta del av och påverka ekonomiprogrammet

Du kan ta del av och påverka innehållet i ekonomiprogrammet. Svara på enkäten och berätta dina synpunkter och förslag på hur ekonomin kunde balanseras.

Enkäten kan besvaras anonymt under hela ekonomiprogramperioden. Ekonomiprogrammets arbetsutskott behandlar förslagen regelbundet.

Enkät om ekonomiprogrammet