Vi följer rekommendationerna av statens näringsdelegation såväl i skol- som i daghemsbespisningen.
Våra matlistor motsvarar de nyaste näringsrekommendationerna. Vi utnyttjar en fem veckors roterande matlista. Variation i bespisningen fås med olika temadagar och -veckor samt högtider med tillhörande mattraditioner.
Vi har tillgång till programmet Jamix för produktionsstyrning och en yrkeskunnig och utbildad personal som tillreder maten enligt receptiken. Alla måltider tillreds av högklassiga livsmedel.
I regel använder vi enbart inhemska mjölkhushållningsprodukter, kött, fjäderfäprodukter och halvfabrikat. Också fisk och fiskprodukter som vi använder är för det mesta MSC- och hjärtmärkta, en del av fisken är av inhemskt ursprung. Rotsakers, frukters och grönsakers grad av inhemskt ursprung beror på säsongen. Den pasta och ris som vi använder är mörka eller av helkorn. Salladerna serveras i komponenter så att var och en får sammanställa sin salladsportion enligt egen smak.
Vi har också närmatsdagar då en del av råvarorna kommer från lokala producenter. Dessutom använder vi närprodukter alltid när det är möjligt.
Vi försöker minska matsvinnet genom bra planering av matlistor och genom bra tillredning.