Ruokapalvelut
Säännöllinen ruokailu auttaa jaksamaan ja keskittymään koulutyöhön.
Keittiöidemme ammattilaiset valmistavat ja tarjoavat maukkaan, monipuolisen ja ravitsevan aterian noin 6500 koululaiselle. Kouluruokailun tavoitteena on tukea opiskelijoiden hyvinvointia ja terveyttä. Se myös kehittää maku- ja ruokatottumuksia. Monipuolinen ateriakokonaisuus on myös osa ruokakasvatusta.
Ruokailuhetki on muutakin kuin vain vatsan täyttämistä. Parhaimmillaan se antaa erinomaisen tilaisuuden opetella kauniita pöytätapoja, toisen huomioon ottamista ja yhdessä olemista. Kiireetön ruokahetki antaa mahdollisuuden nauttia ruuan mausta, tuoksusta ja päivän lepohetkestä.
Päivittäin on tarjolla maittava ja täysipainoinen ateria. Ateriakokonaisuuteen kuuluu lämmin ruoka, salaatti, salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Salaatit tarjotaan komponentteina.
Kouluateriat suunnitellaan niin, että ravitsemussuositukset toteutuvat. Täysipainoinen koululounas kattaa kolmasosan koululaisen päivän energiantarpeesta. Aterian täysipainoisuus riippuu viime kädessä annoksen oikeasta koostamisesta, sillä oppilaat annostelevat ruokansa omatoimisesti itsepalvelulinjastosta. Oppilaan toivotaan syövän kaikki aterian osat.